Kennismaking

Problemen horen bij het leven. Iedereen raakt in zijn leven wel eens de weg kwijt. Vaak kom je met hulp van familie en vrienden al een heel eind terug op de goede weg. Soms duren je problemen te lang, zijn ze te heftig of heb je er te vaak last van. Ze nemen dan in je dagelijkse leven te veel plek in.

In dat geval kan het zinvol zijn om professionele hulp in te schakelen door een afspraak met mij te maken. Ik ben breed en gedegen geschoold in verschillende psychotherapeutische technieken. Daarover informeer ik je op deze website. In onze gesprekken kijken we samen eerst welke factoren in je leven meespelen in het ontwikkelen van je probleem. Ook kijken we hoe je in het leven staat en met veranderde omstandigheden omgaat.  Als we dit goed in beeld hebben, gaan we op zoek naar een oplossing voor je probleem. Niet elk probleem valt op te lossen. In dat geval kijken we naar mogelijkheden om hiermee om te gaan.

Op de weg van verandering van gedachten, gevoelens en gedrag kom je de nodige hobbels tegen. Een veranderingsproces vraagt om motivatie en discipline. Dit kost veel energie maar is de moeite waard. Want het uiteindelijk vinden van een eigen weg om met je probleem om te gaan, maakt je tot de expert van je eigen leven’.

Ik loop een tijdje met je mee tijdens je zoektocht. Mocht het zijn dat je een steuntje in de rug nodig hebt in de vorm van medicatie dan overleggen we dat met je huisarts. Als het weer beter met je gaat en je ook weet hoe je dat voor elkaar krijgt, ronden we de gesprekken af.