Kwaliteit

Ik ben gezondheidszorgpsycholoog, gedragstherapeut, EMDR-therapeut en lid van de volgende beroepsverenigingen: Nederlands Instituut voor Psychologen, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen&Psychotherapeuten, Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, Vereniging EMDR Nederland en Netwerk Oplossingsgericht Werkenden.

 

Sinds 1 januari 2017 is iedere GGZ-aanbieder wettelijk verplicht om een kwaliteitsstatuut te hebben. In mijn Kwaliteitsstatuut GGZ zie je hoe ik invulling geef aan wettelijke verplichtingen onder andere omtrent samenwerking, informatieverstrekking en bereikbaarheid.

 

Mijn praktijk is lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en in 2019 gevisiteerd op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig tot 31 december 2024.

 

Verder draagt mijn praktijk het Keurmerk Basis GGZ 2024.

 

Jaarlijks volg ik bijscholing en trainingen om mijn kennis en vaardigheden actueel te houden. Verder heb ik doorlopend intervisie met collega’s. Bovendien ben ik lid van de accreditatiecommissie eerstelijnspsychologie NIP.

 

Samenwerken met de zorgprofessionals rondom mijn cliënten vind ik belangrijk. Daarom werk ik samen met onder andere huisartsen, POH’s-GGZ, wijkteams, de gespecialiseerde GGZ, POZOB en Humo voor huisartsen In deze (multidisciplinaire) overleggen staan verwijzingen, consultatie en actuele (zorg)onderwerpen centraal. Overleg of informatie-uitwisseling over de behandeling gebeurt alleen met je toestemming.

 

Cliëntervaringen geven mij inzicht in de tevredenheid over mijn behandelingen en houden mij scherp. Voor het meten van de cliëntervaringen maak ik sinds 2017 gebruik van de online CQI (Consumer Quality Index) vragenlijst.

 

In 2023 heb ik de volgende scores behaald:

  • Bejegening (1-5): 4,8
  • Samen beslissen (1-5): 4,6
  • Uitvoering behandeling (1-5): 4,5
  • Informatie behandeling (1-5): 4,5
  • Rapportcijfer (0-10): 8,7

 

Zoals in eerdere jaren krijg ik van mijn cliënten een rapportcijfer 8,7, voor mij een bevestiging van mijn beeld dat mijn cliënten zeer tevreden zijn. De scores laten zien dat mijn cliënten vinden dat we op een respectvolle en gelijkwaardige manier met elkaar omgaan, iets wat ik hoog in het vaandel heb staan. Zij voelen zich serieus genomen en vinden dat ik dingen op een begrijpelijke manier uitleg.

 

Voor mijn website hebben enkele cliënten hun ervaringen opgeschreven. Graag deel ik deze met je.

 

“Behandeld door een mens in eerste instantie en pas psycholoog in tweede. Stimulerend, inspirerend en tegelijk rustgevend. Een prettig ’thuis” gevoel. Persoonlijke benadering (ipv ‘klinisch” probleemgericht). Flexibel in aanpak, goed afgestemd op individu én per afspraak.” (vrouw, 50 jaar)

 

“Na het overlijden van mijn vader kreeg ik last van angstgedachten en hyperventilatie. Door Cognitieve Gedragstherapie heb ik geleerd mijn manier van denken te veranderen, waardoor ook mijn gevoel positief veranderde. Door deze therapie heb ik mijn angsten nu onder controle. Joop gaf me praktische handvatten waar ik direct mee aan de slag kon! Ik ben je dankbaar.” (vrouw, 24 )

 

“Ik ben bij psychologenpraktijk Joop van Aert geweest voor EMDR. Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak. Doordat Joop voldoende tijd nam voor een sessie en omdat hij niet met moeilijke termen sprak heb ik het als zeer prettig ervaren. Er was alle tijd en ruimte om bij verschillende aspecten stil te staan.” (vrouw, 35 jaar)

 

“De juiste psycholoog vinden, lijkt al een uitdaging op zich. Afgaande op de website had ik het gevoel bij Joop aan het juiste adres te zijn. Dat bleek helemaal te kloppen. Joop denkt mee en reikt ideeën aan. Dat heeft mij geholpen om met een nieuw perspectief beter bewandelbare wegen te zoeken. Daarvoor grote dank.” (man, 44 jaar)

 

“In de afgelopen jaren heb ik Joop af en aan een aantal periodes bezocht. Hij heeft mij geholpen de diagnose van een chronische ziekte te verwerken, mezelf weer terug te vinden in een periode met depressieve klachten en de komst van paniekaanvallen. Recent heb ik emdr-therapie gehad om het trauma te verwerken rondom heftige behandelingen van mijn chronische ziekte. Joop wisselt de gesprekken af door knelpunten te bespreken, maar ook af te wisselen met een praatje over de leuke en goede dingen in je leven, zoals je hobby of vrienden. Hiermee ligt niet volledig de focus op dat wat slecht gaat, maar ook dat wat goed gaat. Joop heeft mij meerdere malen geholpen de dingen weer op een rij te krijgen en de zaken te relativeren. Ik durf daarom ook onze gesprekken af te ronden. Ik heb voldoende vertrouwen dat het goed gaat. Ik kan beter relativeren en de vervelende gedachten relativeren en het positieven beter inzien. Mocht ik ooit weer je hulp nodig hebben, dan kom ik heel graag bij je terug. Want ik vind je een heel fijn persoon die mij op een prettige manier dingen kan laten inzien en me verder helpt. Hartelijk dank voor de gesprekken!” (vrouw, 30 jaar)

 

Joop heeft me geholpen door onderzoek en een goede bespreking hiervan. Daarnaast was het belangrijk om een ervaren en deskundig klankbord te hebben. Enkele praktische oefeningen waren ook nuttig”. (man, 45 jaar)

 

“Ik ben zeer tevreden over de behandelingen van Joop van Aert. Hij heeft mij op een professionele en toegankelijke manier ondersteuning geboden en goede handvatten aangereikt om mee te ‘werken’ in het dagelijkse leven. Het probleem waar ik mee te maken had was dat ik mensen altijd tevreden wilde stellen, en dat ging in sommige situaties te koste van mijzelf. Ik zie nu in dat ik niet iedereen tevreden kan stellen en dat is prima. Ik hoef niet door iedereen aardig gevonden te worden. De ander mag vinden van mij wat hij wil en visa versa. Zo is het leven…Bedankt Joop! Ik ben blij dat ik weer vooruit kan”! (man, 37 jaar)

 

“Gedurende 2017 heb ik regelmatig sessies gehad bij Joop van Aert. Na het bestuderen van diverse websites van psychologen in de omgeving was het de optie ‘Talk and Walk’ die voor mij de doorslag gaf om hem te mailen. Ik heb genoten en geleerd van mijn wandelingen met Joop. Op een rustige manier heeft Joop ervoor gezorgd dat er langzamerhand bij mij meer acceptatie en inzicht is ontstaan. Accepteren dat dingen soms mogen zijn zoals ze zijn en inzicht dat de vraag ‘is dat echt zo’ moeilijke problemen aan het wankelen kan brengen. Fijn dat ik deze handvatten aangereikt heb gekregen”. (vrouw, 54 jaar)

 

“Een positieve flow wat veel energie en tijd vergt, maar ook discipline. Zonder het echt te beseffen, werk ik bijna al een jaar ontzettend hard aan mezelf. Dankzij de gesprekken met Joop is er een grote lading van mijn gedachten af, vervelende gedachten over de dingen die me zijn overkomen. Nieuwe inzichten over hoe daar mee om te gaan, het niet altijd bij mezelf leggen maar omgaan met de gedachten/ervaringen die op mijn pad komen. Soms zijn de negatieve ervaringen een blokkade, maar niet het probleem. Het is hoe ik ermee omga, en in hoeverre ik het invloed laat hebben op mijn leven. Daar ben ik daadkrachtiger in geworden, al is het nog niet constant.  Fijne gesprekken (behalve tijdens EMDR, dat was vooral kort en bondig en effectief!) gehad, zelfs kunnen lachen tijdens het huilen, al met al krijg ik een gevoel van waardering en begrip voor de situatie waar ik in zit. Ik sta niet alleen. Tevens krijg ik goede handvatten aangereikt vanuit meerdere kanten, dat zorgt voor een fijn gevoel”. (vrouw, 32 jaar)